Forum und email

Introduktion

Table of Contents

Hvad er PHP?

PHP (rekursivt akronym for "PHP: Hypertext Preprocessor") er et vidt brugt Open Source scripting sprog, til alle formål, det er specielt tilpasset til Web udvikling og kan indstøbes i HTML.

Let svar, men hvad betyder det egentligt? Eksempel:

Example#1 Et introduktions eksempel

<html>
    <head>
        <title>Eksempel</title>
    </head>
    <body>

        <?php 
        
echo "Hej, jeg er et PHP script!"
        
?>

    </body>
</html>

Læg mærke til hvordan dette er forskelligt fra et script skrevet i andre sprog, såsom Perl eller C -- i stedet for at skrive et program med massere af kommandoer til at udskrive HTML, kan du skrive et HTML script med nogle indstøbte koder til at gøre noget (i dette tilfælde, udskrive noget tekst). PHP koden er indkapslet af specielle start og slut tags der tillader dig at hoppe ind og ud af "PHP mode".

Det, der differentierer PHP fra noget som client-side JavaScript er, at koden bliver eksekveret på serveren. Hvis du skulle lave et script, lignende det ovenstående, på din server, skulle klienten modtage resultaterne af det kørende script, uden nogen måde at kunne fastlægge hvilken underliggende kode der må være. Du kan endda konfigurere din web server til at behandle alle dine HTML filer med PHP, og derved er der ingen mulighed for brugerne kan vide hvad du har i ærmet.

Det bedste ved brugen af PHP er, at det er ekstremt simpelt for nybegynder, og tilbyder samtidigt mange avancerede features til professionelle programmører. Vær ikke bange for at læse den lange liste over PHP's features. Du kan hoppe ind, på kort tid, og begynde at skrive simple scripts på få timer.

Selvom PHP's udvikling er fokuseret på server-side scripting, kan du gøre meget mere med det. Læs videre, og se mere i Hvad kan PHP? sektionen, eller gå direkte til introduktions tutorialen hvis du kun er interesseret i web programmering.