Forum und email

Η πρώτη σας PHP-ικανή σελίδα

Δημιουργήστε ένα αρχείο με όνομα hello.php κάτω από την webserver root directory με το ακόλουθο περιεχόμενο:

Example#1 Our first PHP script: hello.php

<html>
 <head>
  <title>PHP Test</title>
 </head>
 <body>
 <?php echo "Hello World<p>"?>
 </body>
</html>

Η έξοδος του script θα είναι:

<html>
 <head>
  <title>PHP Test</title>
 </head>
 <body>
 Hello World<p>
 </body>
</html>

Προσέξτε πως αυτό δεν είναι σαν ένα CGI script. Το αρχείο δεν χρειάζεται να είναι εκτελέσιμο με οποιοδήποτε τρόπο. Σκεφτείτε το σαν ένα κανονικό HTML αρχείο που τυγχαίνει να έχει ένα σετ από ειδικά tags που είναι διαθέσιμα σε σας που κάνουν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.

Αυτό το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά απλό και πραγματικά δεν χρειάζεστε την PHP για να δημιουργήσετε μια σελίδα σαν και αυτή. Το μόνο που κάνει είναι να εμφανίζει: Hello World χρησιμοποιώντας την συνάρτηση echo() της PHP.

Αν δοκιμάσατε αυτό το παράδειγμα και δεν είχε καμία έξοδο ή σας προέτρεψε σε ένα download, ή βλέπετε όλο το αρχείο ως κείμενο, οι πιθανότητες είναι πως ο server που χρησιμοποιείτε δεν έχει ενεργοποιημένη την PHP. Ζητήστε από τον διαχειριστή να την ενεργοποιήσει χρησιμοποιώντας το κεφάλαιο Εγκατάσταση αυτού του manual. Αν θέλετε να αναπτύσσετε PHP scripts τοπικά, δείτε την ενότητα » downloads. Μπορείτε να αναπτύσσετε τοπικά σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα αλλά σιγουρευτείτε ότι εγκαταστήσατε και ένα κατάλληλο web server.

Το νόημα του παραδείγματος είναι να δείξει την ειδική μορφή του PHP tag (της PHP ετικέτας). Σε αυτό το παράδειγμα χρησιμοποιήσαμε το <?php για να δείξουμε την αρχή ενός PHP tag. Έπειτα βάλαμε την PHP πρόταση και αφήσαμε PHP λειτουργία προθέτοντας το tag κλεισίματος ?>. Μπορείτε να πηδάτε μέσα και έξω από την PHP λειτουργία σε ένα HTML αρχείο όσο θέλετε.

Note: Μια σημείωση στους text editors Υπάρχουν πολλοί text editors (κειμενογράφοι) και Integrated Development Environments (IDEs) (Ολοκληρωμένα περιβάλλοντα ανάπτυξης) που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε, να μορφοποιήσετε και να χειριστείτε αρχεία PHP. Μια μικρή λίστα αυτών των εργαλείων διατηρείται στο » PHP Editor's List. Αν θέλετε να προτείνετε ένα συντάκητ, παρακαλούμε επισκεφτείτε την παραπάνω σελίδα και ζητήστε από τον διαχειριστή της σελίδες να προσθέσει τον συντάκτη στην λίστα.

Note: Μια σημείωση για τους Word Processors Οι word processors (επεξεργαστές κειμένου) όπως τα Openoffice.org, StarOffice Writer, Microsoft Word και Abiword δεν είναι καλή επιλογή για την μορφοποίηση αρχείων PHP.
Αν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από αυτούς για αυτό το δοκιμαστικό script σιγουρευτείτε πως θα αποθηκεύσετε το αρχείο ως ΑΠΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ αλλιώς η PHP δεν θα είναι ικανή να εκτελέσει το script.

Note: Μια σημείωση για το Windows Notepad Αν γράφετε τα PHP scripts χρησιμοποιώντας το Windows Notepad, θα πρέπει να σιγουρευτείτε πως τα αρχεία σας αποθηκεύονται με την επέκταση .php. (Το Notepad προσθέτει μια .txt επέκταση στα αρχεία αυτόματα εκτός και αν προβείτε σε ένα από τα ακόλουθα κείμενα για να το αποφύγετε.)
Όταν αποθηκεύτετε το αρχείο και σας ζητείται να ορίσετε ένα όνομα για το αρχείο, βάλτε το όνομα του αρχείο σε εισαγωγικά (δηλ. "hello.php").
Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ στο 'Text Documetns' drop-down menu στο παράθυρο αποθήκευσης αρχείου και να αλλάξετε την επιλογή σε "All files". Μπορείτε τότε να εισάγετε το όνομα του αρχείου χωρίς εισαγωγικά.