Forum und email

Χειρίζοντας φόρμες (Form)

Ένα από τα πιο ισχυρά χαρακτηριστικά της PHP είναι ο τρόπος που χειρίζεται τις HTML φόρμες (forms). Η βασική ιδέα που είναι σημαντική να καταλάβετε είναι πως οποιοδήποτε στοιχείο της φόρμας θα γίνει διαθέσιμο στο PHP script σας. Διαβάστε την ενότητα του manual για τις Μεταβλητές από έξω από την PHP για περισσότερες πληροφορίες στο πως να χρησιμοποιείτε φόρμες με την PHP. Ένα παράδειγμα μιας HTML φόρμας:

Example#1 Μια απλή HTML φόρμα

<form action="action.php" method="POST">
 Your name: <input type="text" name="name" />
 Your age: <input type="text" name="age" />
 <input type="submit">
</form>

Δεν υπάρχει τίποτα ειδικό σχετικά με αυτή τη φόρμα. Είναι μια απλή HTML φόρμα χωρίς ειδικά tags οποιουδήποτε είδους. Όταν ο χρήστης γεμίσει αυτή τη φόρμα και πατήσει το κουμπί submit (υποβολή), η σελίδα action.php καλείται. Σε αυτό το αρχείο, θα έχετε κάτι σαν και αυτό:

Example#2 Εκτυπώνοντας δεδομένα από μια φόρμα

Hi <?php echo $_POST["name"]; ?>.
You are <?php echo $_POST["age"]; ?> years old.

Ένα παράδειγμα εξόδου αυτού του script μπορεί να είναι:

Hi Joe.
You are 22 years old.

Πρέπει να είναι εμφανές το τι κάνει. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από αυτό. Οι μεταβλητές $_POST["name"] και $_POST["age"] αυτόματα ορίζονται για σας από την PHP. Νωρίτερα χρησιμοποιήσαμε την $_SERVER autoglobal, τώρα παραπάνω μόλις χρησιμοποιήσαμε την $_POST autoglobal που περιέχει όλα τα δεδομένα POST. Προσέξτε πως η method (μέθοδος) στην φόρμα μας είναι η POST. Αν χρησιμοποιούσαμε την GET method, τότε οι πληροφορίες της φόρμας μας θα ζούσαν αντίστοιχα μέσα στην $_GET autoglobal. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την $_REQUEST autoglobal αν δεν νοιάζεστε για την πηγή των δεδομένων σας. Περιέχει μια ανάμιξη από GET, POST, COOKIE και FILE δεδομένων. Δείτε επίσης την συνάρτηση import_request_variables().