Forum und email

התוכנית הראשונה שלך

צור קובץ ששמו hello.php ושים אותו בספריית השורש של השרת שלך (DOCUMENT_ROOT) עם התוכן הבא:

Example#1 סקריפט הPHP הראשון שלנו hello.php

<html>
 <head>
  <title>PHP Test</title>
 </head>
 <body>
 <?php echo "<p>Hello World</p>"?>
 </body>
</html>

השתמש בדפדפן האינטרנט שלך על מנת לגשת לקובץ על ידי הזנת הURL של השרת וכתובת הקובץ. למשל עבור הקובץ הנוכחי הURL יראה משהו כמו https://localhost/hello.php או https://127.0.0.1/hello.php אבל זה שונה עבור קונפיגורציות שרת שפירוט שלהם חורג ממסגרת מדריך זה. ראה גם הנחיות DocumentRoot ו ServerName בקבצי הקונפיגורציה של שרת הווב שלך. (עבור Apache זהו httpd.conf). אם הכל מאותחל כהלכה הPHP תתרגם את הסקריפט שלך והפלט הבא יעשה את דרכו אל הדפדפן שלך:

<html>
 <head>
  <title>PHP Test</title>
 </head>
 <body>
 <p>Hello World</p>
 </body>
</html>

שים לב שבניגוד לסקריפט CGI הקובץ לא זקוק לכתובת התוכנית להרצה. חשוב על כל העניין כלא יותר מהוספת תגית HTML שמסוגלת יעשות מספר דברים מעניינים.

התוכנית הזו היא פשוטה באופן חריג וכל מה שהיא עושה זה להציג Hello World על ידי ההוראה echo() הגורמת לPHP לכתוב מחרוזת.

אם ניסית את הדוגמא ולא קרה כלום או אם דפדפן האינטרנט פתח לך דיאלוג הורדת קובץ או שסתם הציג לפניך את הקוד, ככל הנראה השרת שלך איננו תומך בPHP. בקש מהאדמיניסטרטור לשנות התנהגות זו כפי שמתואר בפרק הוראות ההתקנה שבמדריך. אם אתה מפתח באופן מקומי, וודא היטב שביצעת את ההתקנה כנדרש. אם הבעיה ממשיכה אל תהסס להשתמש באחד מאפשרויות » תמיכת PHP הרבות

מטרת הדוגמא היא להציג את השימוש בתגית הPHP המיוחדת. בדוגמא זו השתמשנו בתגית <?php לציין את תחילת הסקריפט כניסה למצב PHP, לאחר כתבנו את קוד הPHP בתוך התגית, ולבסוף סגרנו אותה על ידי ?>. אין שוב בעיה להכנס ולצאת ממצב PHP לאורך כל המסמך. לפרטים נוספים לך ל תחביר PHP בסיסי.

Note: הערה לגבי עורכי טקסט ישנם סביבות עבודה רבות בהם ניתן להשתמש לעריכת PHP. רשימה חלקית קיימת כאן:» רשימת עורכי PHP. אם אתה מעוניין להמליץ על עורך נוסף, צור קשר עם מתחק הרשימה והמלץ לו על העורך. שימוש בעורך היודע לצבוע קוד הPHP בהתאם לתחביר יכול להיות לעזר רב בתיכנות.

Note: הערה בדבר מעבדי תמלילים מעבדי תמלילים כגון סטאראופיס וורד הם בחירה גרועה לעריכת קבצי PHP. אם מסיבה כלשהי אתה משתמש בהם בכל זאת, שים לא שאתה שומר את הקבצים כטקסט רגיל ללא עיצובים. אחרת לא תהיה אפשרות להריץ את הקבצים.

Note: הערה בדבר הNotpad של הWindows אם אתה משתמש בNotpad של ווינודס לעריכת קבצי PHP, וודא להקבצים נשמרים עם סיומת .php מכיוון שברירת המחדל היא הוספת הסיומת .txt לכל הקבצים. כדי לעקוף את ברירת המחדל, הקף, כאשר תתבקש להזין את שם הקובץ, את השם במרכאות. לדוגמא: "hello.php"). לחלופין באפשרותך לשנות את הערך 'Text Documents' בתיבת סוג הקובץ שבתפריט הקופץ לערך "All Files", ואז לוותר על המרכאות.

עכשיו, לאחר שיצרת בהצלחה סקריפט PHP פשוט, זה הזמן ליצור את סקריפט הPHP הידוע ביותר! קרא לפונקציה phpinfo() ותגלה המון אינפורמציה שימושית אודות המערכת והקונפיגורציה שלך. לדוגמא משתנים קבועים מראש, מודולי הPHP הטעונים, והגדרות הקונפיגורציה מומלץ בחום להקדיש קצת זמן לבחון אינפורמציה שימושית זו.