Forum und email

Introducere

PHP este un limbaj de programare web puternic iar interpretorul, fie ca este incluse in serverul web ca un modul sau executat separat ca binar CGI, este capabil sa acceseze fisiere, sa execute comenzi sau sa deschida conexiuni in retea pe server. Aceste proprietati fac posibila rularea oricarui script/program pe serverul web, care este nesecurizat default. PHP este creat pentru a rula scripturi CGI securizate decat Perl si C, si cu o selectare minutioasa a timpilor de compilare si runtime din optiunile de configurare, dublate de o tehnica de programare sigura si eficienta, PHP va poate oferi combinatia perfecta de libertate si securitate pe care o cautati.

Exista mai multe posibilitati de a utiliza PHP-ul, exista multe optiuni de configurare care ii controleaza comportamentul in timpul rularii aplicatiilor. O gama larga de optiuni de configurare garanteaza folosirea PHP-ului la capacitate maxima, si pentru o intreaga suita de intrebuintari, dar exista si posibilitatea ca prin anumite combinatii de configurari sa rezulte un setup instabil si nesecurizat.

Flexibilitatea configuratiilor in PHP este egala si rivalizeaza cu flexibilitatea codului. PHP poate fi folosit pentru a construi aplicatii complete pentru servere, cu toate avantajele unui utilizator shell, sau poate fi folosit ca un simplu server-side includes cu mici riscuri, intr-un mediu bine controlat. Cum sa construiesti acel mediu si cum sa-l controlezi, este la latitudinea fiecarui developer PHP.

Acest capitol incepe cu cateva sfaturi generale de securitate, explica diferite optiuni de configurare si combinatii, precum si situatiile in care pot fi folosite cu siguranta; mai descrie de asemenea, diferite consideratii legate de coding si de diferite nivele de securitate.