Forum und email

Despre manual

Cuprins

Formate

Manualul PHP este disponibil în câteva formate. Aceste formate pot fi divizate în două grupuri: formate, ce pot fi citite online şi pachete, ce pot fi descărcate.

Notă: Unii editori au pus la dispoziţie versiuni tipărite ale acestui manual. Nu putem să vă recomandăm careva din acestea, deoarece ele tind să se învechească foarte repede.

Manualul poate fi citit online pe » web site-ul PHP.net, şi pe numeroasele oglinzi ale acestuia. Pentru performanţa optimă, alegeţi cea mai apropiată oglindă. Versiunea online a manualului PHP are în prezent două foi de stil CSS, o foaie de stil pentru acces web şi una pentru tipar.

Două avantaje remarcabile ale manualului online faţă de majoritatea formatelor offline este integrarea adnotărilor contribuite de utilizatori şi » scurtăturilor URL , care pot fi utilizate pentru a ajunge rapid la secţiunea dorită a manualului. Un dezavantaj evident este necesitatea de a fi conectat online pentru a vizualiza această ediţie a manualului.

Există cîteva formate offline ale manualului, iar cel mai potrivit format depinde de sistemul de operare şi stilul personal al cititorului. Pentru informaţii despre modul în care manualul este generat în aşa multe formate, puteţi citi secţiunea 'Cum generăm formatele' a acestei anexe.

Formatul manualului potrivit pentru cele mai multe platforme (sisteme de operare) este versiunea HTML. Aceasta este oferită în două modalităţi — sub forma unui fişier HTML unic şi sub forma unui pachet din mai multe fişiere individuale pentru fiecare secţiune (ceea ce rezultă într-o colecţie de câteva mii de fişiere). Noi furnizăm aceste versiuni în formă comprimată, deci este necesară o utilită de decompresie pentru a căpăta fişierele conţinute în arhive.

Pentru platformele Windows, versiunea Windows HTML Help a manualului îmbunătăţeşte formatul HTML pentru a fi utilizat în cadrul aplicaţiei Windows HTML Help. Această versiune oferă căutare deplină în text, un indice complet şi repere de carte. Multe medii de dezvoltare PHP în Windows utilizate pe larg, de asemenea se integrează cu această versiune a documentaţiei, pentru a oferi un acces simplu. De asemenea sunt disponibile şi programe de vizualizare CHM pentru sistemele Linux. Verificaţi » xCHM sau » GnoCHM.

De asemenea este disponibilă si o » versiune CHM extinsă, care este reînnoită mai rar, dar oferă multe facilităţi suplimentare. Doar că ea va funcţiona numai pe Microsoft Windows, din cauza tehnologiilor folosite pentru a construi paginile de ajutor.